Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezért ne előzzünk jobbról – videó

Így jár az, aki egy kamiont jobbról akar megelőzni, de pont ott lassít le, ahol a vezető holtterében van. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj.

Az alábbi orosz videóból kiderül, hogy miért veszélyes kamiont előzni, főleg jobbról. Ekkor ugyanis egészen biztosan elérünk egy olyan részre, ahol a kamionsofőr holtterében vagyunk. Ekkor vagy nagyon gyorsan meg kell előzni a kamiont, vagy nagyon gyorsan lelassítani mögé.

Főhősünk azonban egyiket sem választotta, csak nagyon lassan akart a kamion elé kerülni. Nem számított arra, hogy az autó hátulját még így is eltalálja a kamion, így beforgatta a szembe jövő sávba. Csak a szerencsén múlott, hogy nem lett nagyobb baj, ha egy másodperccel később történik meg ugyanez, akkor hatalmas karambol is történhetett volna.

0 Tovább

A vezető kiesett a szélvédőn

Egy újabb videó, amiből láthatjuk, hogy mennyire fontos bekapcsolni a biztonsági övet.

Az alig pár napos ipari kamerás felvételen azt láthatjuk, ahogy egy figyelmetlen autós belerohan egy másikba a lámpánál. A hátsó autós valószínűleg nem figyelt előre, így sem a lámpát, sem az előtte álló autót nem figyelte. Már ez is hatalmas hiba, de karambol durvább része az ütközéskor történik. A hátsó autóból ugyanis valaki kiesik a szélvédőn keresztül, mivel nem volt bekapcsolva a biztonsági öve. Normál esetben egy modern autóban egy ilyen ütközést nagyobb sérülés nélkül meg lehet úszni, de itt az is csoda, hogy a kirepülő nő még tud mozogni.

0 Tovább

A járdán is majdnem elgázolták

Két autós figyelmetlenségéből majdnem a járdán sétáló hölgy húzta a rövidebbet. A karambol után egyik autó se lassult le jelentősen, egy ház falába csapódtak.

Manapság már a járdán sétálva is érdemes a forgalmat figyelni, ez derül ki egy tavaly készült ipari kamerás felvételből. A járókelőt csupán a szerencse és a gyors reakciók mentették meg attól, hogy egy autóbaleset vétlen áldozata legyen.

Bár a kameraképből egyértelműen nem látszik, hogy pontosan miként volt kitáblázva a kereszteződés, de az biztos, hogy valamelyik fél nem adta meg a másiknak az elsőbbséget, így ütközhettek össze. A felek az utolsó pillanatban vehették észre egymást, ezért szinte semmilyen lassulást nem látni a felvételeken, de az ütközés után sem vészfékeztek, így juthattak el az épület faláig.  

2 Tovább

babetta

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek