Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Repülőt építettek egy Jeepből

Bizonyára mindenki emlékszik Richard Scarry klasszikus gyerekkönyvére, a Tesz-vesz városra (The Busy World of Richard Scarry), ahol a változatos szakmákat gyakorló állati főszereplők mind egyedi, hot-dog vagy éppen fogkrémes tubus alakú járgányokkal közlekedtek. A pilótának pontosan ilyen autót képzelnénk.

0 Tovább

Autómodellek kilinccsel előre

Két valódi Toyota Corolla AE86 tandem drift közben

Japánból indult, mára az egész világot meghódította a drift. Nem kell hozzá más, csak egy erős hátsókerék-hajtású autó és egy technikás pilóta, aki minél látványosabb manőverekre bírja a versenyre felkészített gépet. Az új, önálló technikai sport az utcáról indult, így nem csoda, hogy hamar helyet talált magának a popkultúrában. Filmekben és számítógépes játékokban is megjelent, a profi akciók kedvelői és azok örömére, akik anélkül szeretnék élvezni a kilinccsel előre haladást, hogy gumiabroncsaik bánnák a mókát.

0 Tovább

Nem létező autók eladósorban

Többek között egy 1955-ös Ford, egy 1959-es Cadillac, egy 1960-as Chrysler és egy 1988-as Lincoln alkatrészeiből épült a tanulmányautóra emlékeztető szobor

Kreatív hobbi vagy csapatépítő tréning? Mindkét hasznos időtöltés szórakoztató programja lehet az autóépítés. Gary Fioto, a Chopit Kustom vezetője az ötvenes évek tanulmányautóinak világát saját ötleteivel és fél tucat korabeli szériamodell alkatrészeivel vegyítve bizarr külsejű fantázia koncepcióautót épített.

0 Tovább

James Bond-kütyü házilag

Amerikai piacos Heteseket használtak a forgatáson, az első rendszámtartó tengerentúli szabványméret. A mű német tábla az eredeti Aston Martin DB5 rendszámára utal

1995-ös visszatérésekor kisebb botrányt kavart, amikor James Bond, a cipőfűzőjétől a mandzsettagombjáig brit titkos ügynök alá nem Aston Martint, még csak nem is Lotust, hanem egy BMW-t tolt a kütyükért felelős Q. Az Aranyszem (GoldenEye) vetítésén a háború emlékére érzékeny angol nézőknek a márkaválasztás, a Bond autók rajongóinak pedig a Z3 alig néhány perces szereplése okozott csalódást, cserébe a film elején a sorozat leghíresebb kocsija, az 1964-es Aston Martin DB5 egy Ferrari F355-tel fogócskázik a szerpentinen.

0 Tovább

A szobrász játéka

A hatalmas kéz alatt valóban játékautónak látszik a klasszikus olasz mini

Minden autókért rajongó felnőtt lelkében ott bujkál a kisautóval játszó gyerek, aki annak idején önfeledten tolta az autópályának kinevezett padlón kedvencét és utánozta a motorhangokat. Erre alapozta "Zoom Zoom" termékfilozófiáját a Mazda, és ezt öntötte formába a Rómában született szobrász, Lorenzo Quinn, aki álmodott már Szent Antal szobrot a Vatikán és World Trade Center emlékművet is Manhattan számára.

0 Tovább
«
12

babetta

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek