Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Párizsi Autószalon legszebb lányai

A jelek szerint vagy nagyon hideg van a Párizsi Autószalonon, vagy csak szimplán tombol a minden beborító prüdéria, mert az autók körül mosolygó lányok nyakig be vannak öltözve.

A GT Spirit nevű autós portál tudja mi kell az olvasóinak, alig nyitotta meg a kapuit csütörtök reggel a Párizsi Autószalon, máris kiraktak egy galériát a rendezvényen talált hölgyekről.

A képeket elnézegetve sajnos hamar kiderül, hogy sem a felhozatal, sem a tálalás nem igazán erős. A nem túl szigorú szemmel castingolt hölgyek nyakig fel vannak öltözve, ráadásul ami rajtuk van, az se túl szexi. Nem azt mondjuk, hogy félmeztelenül, festett cicivel kell autót eladni, de ez robbantott csirkejelmez például teljes tévút.

3 Tovább

Boris Vian ihlette autómutánsok Párizsban

Egy járókelő fedezte fel ezeket az autószörnyeket a napokban Párizs utcáin. A két autóból összehegesztett torzszülöttek Michael Gondry (Egy makulátlan elme örök ragyogása, Az álom tudománya) filmrendező legújabb alkotásának a kellékei. A film Boris Vian Tajtékos napok című regényéből készül.

Az első képen egy (két) Fiat Uno, a másodikon egy Renault 21, a harmadikon egy Renault 4-es látható.

0 Tovább

Illegális autóversenyek Párizsban

Egy francia kaszkadőrcsapat, a Stuntattitude újabb videóval jelentkezett, a Ring Race-ben Párizs utcáin száguld egy Porsche 911 GT3 és egy Lamborghini Gallardo Superleggera. Valószínűleg nem kérték ki a rendőrség előzetes engedélyét a forgatáshoz, mivel a hömpölygő esti forgalomban vették föl a látványos jelenteket, és láthatóan a sebességkorlátozásokat sem tartották tiszteletben.

Profi munkának tűnik a rövidfilm, alaposan megtervezték az útvonalat, a helyszíneket a Stuntattitude emberei biztosították a forgatáson. Még egy egykerekező sportmotor is feltűnik a film közepe táján, ami természetesen nem a véletlen műve. A sofőrök sem ma kezdték a szakmát, Nicolas Navarro és Julien Piquet láthatóan könnyen zabolázta meg a 435 illetve az 570 lóerős autócsodákat, még a macskaköves utcákon is.

A francia fővárosban már 1976-ban is készült egy híres rövidfilm, a C’était un Rendezvous (Randevú volt), amelyben egy Mercedes-Benz 450SEL 6.9 száguldozik a kihalt utcákon. Ezt a nyolcperces filmet a cannes-i aranypálmás, és kétszeres Oscar-díjas Claude Lelouch rendezte. Lelouch vonzalma a száguldáshoz nem csak emiatt a filmje miatt nyilvánvaló, forgatott már korábban a Le Mans-ról és a Tour de France-ról is.

A C’était un Rendezvous-ban tulajdonképpen semmi mást nem csinált, csak egy giroszkópos kamerát rögzített Mercedes-Benz SEL450 6.9-esének orrára, és felvette a száguldást a Porte Dauphine-től a Sacré-Coeurig. Alkalmasabb autót nehezen találhatott volna, mivel a Mercedes korának egyik leggyorsabb limuzinjának számított 225 km/órás végsebességével és 7,6 másodperces gyorsulásával, még önzáró differenciálmű is volt benne. Acél helyett a Citroëntől beszerzett hidropnumatikus felfüggesztéseket alkalmaztak benne, ami miatt alig rázkódott a kamera.

Lelouch annyit módosított a filmen, hogy a Mercedes 286 lóerős V8-asa helyett saját, V12-es motorú Ferrari 275 GTB-jének a hangját keverte rá a végső változatra. Hallható is, hogy nem a Mercedes háromfokozatú automatája váltogat, ennél sokkal többször váltanak sebességet, és gázfröccsöket is adnak visszaváltáskor. Valószínűleg egy augusztusi vasárnapon, hajnalban vették fel a filmet, a forgalom ugyanis láthatóan nagyon gyér volt a francia fővárosban. Nem tudni, ki vezette az autót, egyesek szerint egy Forma-1-es pilóta, mások szerint maga Lelouch. A rendező azt állította, hogy a végsebességét is elérte egyes szakaszokon a Mercedes, de elemzők megállapították, hogy legfeljebb 140 km/órával haladhatott, a tíz kilométeres távon az átlagsebessége 77 km/órára jött ki.

1 Tovább

babetta

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek