Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ennyit láthatott Stohl a baleset okozásakor

Első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték Stohl Andrást maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettéért. A szakértői vélemény szerint a színész közepesen ittasan vezetett és okozott súlyos balesetet tavaly májusban (kábítószert is találtak a szervezetében, mivel azonban elterelésre ment, azért nem vonták felelősségre).

De mit láthat, hogyan tud vezetni egy közepesen ittas vezető? Korábban kipróbáltuk: nézze meg képes-videós cikkünket!

0 Tovább

Tilosban parkolva büntetnek a tilosban parkolásért a közteresek

Szinte idilli a Lágymányosi híd budai lábánál elterülő Infopark: nagy tér, zöld park, szökőkút, drága kávézók, és persze modern irodák, rengeteg mélygarázs-parkolóhellyel. Amelyek bérleti díja – az irodákéhoz hasonlóan – horribilis összeg, középvezetőtől lefelé nem is igen fizetik a cégek alkalmazottaiknak, így aztán mindenki úgy és ott próbál parkolni, ahol tud.

Ha az épületek közötti díszburkolaton, akkor megbüntetik. Ha a Budafoki út felé tartó közúton, szabályosan, akkor jó eséllyel letöri a tükrét valami nagyobb jármű – ahogy az történt már sokszor. Ha ettől félve két kerékkel feláll a padkára, akkor megbüntetik. Szerencsére az ELTE új épületeinél rengeteg a szabadtéri parkolóhely – csakhogy az egyetem ezt nemrég sorompóval lezáratta dolgozói és diákjai számára. Az Infopark üzemeltetője ezzel párhuzamosan úgy döntött, ő is lezárja a vendégparkolót, és körlevélben hívta fel az infoparkiak figyelmét kiváltságos helyzetükre, hogy a város belsőbb részeivel szemben itt ingyenes parkolás.  

Ha valaki tízperceken át sem talál szabályos parkolóhelyet, miközben már rég a számítógépe előtt kellene görnyednie, könnyen rossz útra léphet, és padkára, utcasarokra állhat. Az újbudai közterület-felügyelet piros Nissan Note-ja napi rendszerességgel megjelenik, és lecsap a renitensekre, csak úgy szórják a 30 ezres büntetéseket.

Távol áll tőlünk a szegény dolgozóról kialakított képet szembeállítani a gonosz hatóságéval. A közterületesek dolga sem könnyű: szabályos parkolóhelyet például ők sem mindig találnak.

2 Tovább

Nem könnyű elkapni egy driftautót

Nem tudni, hogy az alábbi videó vajon egy készülő film forgatását rögzítette vagy tényleg egy éles üldözést látni, minden esetre öröm nézni, hogy egy driftelésre felkészített versenyautóval valaki bohócot csinál néhány malajziai rendőrből. Látszik, hogy nem a menekülés volt a cél, hanem a közönség szórakoztatása. Ez úton is köszönjük!


0 Tovább

Eladó Dr. Dre törött Ferrarija

A roncstelep helyett a német Ebay-re került az a kék Ferrari 360 Modena, melyet Dr. Dre és Eminem "I Need a Doctor" című közös klipjében törtek össze. A videó elején Dr. Dre vezeti az olasz sportautót, majd balesetet szenved vele. A látványos repülést egy piparámpával vették fel. Az amerikai piacos 360-ast kibelezték és becsövezték az alaposan előkészített mutatvány előtt.

0 Tovább

Veterán Shelby egy vadonatúj Ferrari ellen

Két anyagilag jól eleresztett amerikai fiatalember nem tudta eldönteni, hogy melyikük autója gyorsabb, ezért fogadtak 400 ezer dollárban és kivitték a vasakat egy versenypályára.

Dan Bilzerian, aki egy szépen felpolírozott 1965-ös Shelby Cobra tulajdonosa vitába keveredett Tom Goldstein nevű cimborájával, aki amellett kardoskodott, hogy vadonatúj Ferrarijával bármikor legyorsulja a veterán Cobrát. A vita odáig fajult, hogy 400 ezer dolláros fogadást kötöttek és kivitték a két autót a Las Vegas-i Motor Speedway versenypályára, ahol profi körülmények között csaphattak össze. Az alábbi videóból kiderül, hogy mire volt képes a Shelyb Cobra a Ferrari 458 Italia ellen és ki nyerte meg a versenyt a nem kevés pénzzel együtt.


0 Tovább

Trokán Péter sosem bánt így a Lada Nivával

Az oroszok minden problémára tudnak leleményes megoldást. Ha az autószállító kamionra nem tud felállni a kocka Lada, akkor megtolják hátulról. Mondjuk egy zöld erdészeti Nivával, de legalább tízszer. Az sem baj, ha a derék terepjáró gumija végül rongyként válik le a felniről, és még a motorháztető is behorpad a nagy erőlködésben. A Szomszédok Jánosa sosem engedte volna, hogy így bánjanak szolgálati autójával.


szólj hozzá: Told meg egy Lada Nivával!

0 Tovább

Drift Moszkvában

A 2010-es orosz driftbajnokság első két helyezettje Moszkva lezárt utcáin mutatja meg, hogyan is kell kilinccsel előre kanyarodni.

Evgeniy Satyukov és Geprgiy Stepanyan egy pickuppá átalakított Nissan 200SX-szel és egy Nissan Silviával mutatja be drift-tudását ezen a fantasztikus videón. A készítők felhívják a figyelmet arra, hogy a filmet lezárt utcákon forgatták, és kérik, senki se utánozza a versenyzők mutatványait a közúton.


szólj hozzá: Drift Moszkvában

0 Tovább

Így kell Toyota Corollából Ferrarit építeni

 

Sokan nekivágtak már, hogy különböző típusokból megpróbáljanak egy Ferrari F430-ashoz hasonló autót faragni, ám eddig bizonyára csak egy indiai cégnek jutott az eszébe, hogy Toyota Corollát használjon donornak.A Mumbaiban székelő Executive Modcar Trendz nevű cég a képek alapján véghezvitte a lehetetlent és valahogy egy egész szemrevaló F430-replikát faragott egy Corollából. A cég honlapján meglehetősen szűkszavúan számolnak be a folyamatról, így pontos műszaki információink nincsenek a replikáról, mindössze annyit tudni, hogy eddig ez az egy darab prototípus létezik belőle, de igény szerint bárkinek összekalapálnak egyet, amihez mintegy 22 ezer dollárt kell összespórolni. Az indiai Ferrari mellé már csak egy kazah Rolls-Royce Phantom hiányzik az álomgarázsból.


0 Tovább

Elhajtott a lángoló tartályautóval egy török sofőr

Hatalmas lélekjelenlétről és bátorságról tett tanúbizonyságot az a török kamionsofőr, aki beugrott egy lángoló tartályautóba és elhajtott a benzinkútról, így akadályozva meg egy esetleges robbanást.


Az fenti videót egy török benzinkút biztonsági kamerái rögzítették és az látható rajta, hogy lángra kap egy tartályautó amelyből éppen az üzemanyagot szivattyúzták át az állomás egyik föld alá süllyesztett tartályába. Az esetet látva a legtöbben elrohannak, egyedül csak a tartályautó sofőrje rohan oda és próbálja megfékezni a lángokat egy kézi porolótóval. Amikor rájön, hogy nincs esélye eloltani a tüzet, beugrik a tartályautó fülkéjébe és elhajt a járművel. A sofőr mintegy egy kilométer után állt csak meg egy biztonságos helyen, ahol eloltották az autóját. Bátorságának köszönhetően senki sem sérült meg a balesetben.

1 Tovább

Szétverette lerobbant Lamborghinijét egy kínai milliomos

Minden év március 15-én tartják a „vásárlói jogok napját” (World Consumer Rights Day), amelyen a vevők jogaiért és érdekeiért szólalnak meg és demonstrálnak világszerte. Ezt a jeles napot választotta egy kínai milliomos Lamborghinijének szétverésére, mivel az lerobbant az egyik gyári szervizben végzett karbantartás után. Az autónak állítólag korábban motorproblémái voltak, amit a jelek szerint nem tudtak megoldani, ráadásul a tulajdonos szerint a szervizben még több helyen meg is sérült a fényezés.

A kínai tulajdonos szerint felháborító, hogy méregdrága luxuskocsija mellé ilyen kiszolgálás jár, így meglehetősen radikális lépésre szánta el magát és egy egész munkásbrigádot bérelt fel a fekete Gallardo ellen. Lamborghini-rajnogóknak nem ajánljuk az alábbi videót!


4 Tovább

Zaporozsec két keréken

Talán a Zaporozsecnek volt a legkisebb presztízse az összes szocialista autó közül. Lehet, hogy mindennapi közlekedési eszköznek valóban nem a legjobb – a Kermi az első változatot nem is engedte forgalomba helyezni -, az alábbi videó azonban bizonyítja, egy kis fantáziával egészen különleges produkcióra képes.

2 Tovább

A románok Daciával repülnek

Felbukkant egy 1995-ös román videófelvétel az interneten, amely egy régi Daciával végrehajtott sikertelen ugratást mutat meg több kameraállásból, profin összevágva.

Maga az ugratás nem tekinthető sikertelennek, mivel az akadályokat bőven átugratta a jó öreg 1310-es két utasával. Persze Travis Pastrana szilveszteri 82 méteres világrekordja nem került volna veszélybe, de azért szép nagyot szállt az áramvonalas román csoda. A sikertelenség inkább abban nyilvánul meg, hogy a felmatricázott autó jócskán túlrepült az érkezéshez kikészített rámpán, és csúnyán orra esett, úgy bucskázott be az igen rövidre vett biztonsági zónába.

Azért volt rossz a sebesség, mert - az indulás előtt keresztet vető - pilóta alulbecsülte a karburátoros 1,4-es motor 54 lóerejét, és szinte a szomszéd faluból futott neki az ugratásnak. A Dacia bosszúból annyira felgyorsult, hogy a világból is kirepült volna, végül az orrán landolt, ami teljesen eltűnt a becsapódást követően.

0 Tovább

Elefántot előzni tilos

Az autózás veszélyes üzem, még ott is, ahol kicsi a forgalom és nemcsak táblák, de aszfaltozott utak sincsenek, cserébe bármikor összefuthatunk egy elefánttal.

Ha Afrikában járunk, érdemes meggondolni az előzést, nehogy megsértsük szegényt, mert úgy járhatunk, mint a képeken látható Passat tulajdonosa.

0 Tovább

Ami még a Genfi Autószalonon sincs

Amerika a lehetőségek és persze a túlméretezett dolgok országa. Itt semmi sem lehetetlen, különösen, ha tuningról van szó. Tom Wolfe hatvanas évekbeli "méretautói" mára alaposan kinőtték magukat, nem is beszélve a kerekeikről. Ma már a szériaautók sem elég mutatósak tizenhét colos könnyűfém felnik nélkül, a feltűnési vágytól fűtött autóépítők kénytelenek egyre nagyobb túlzásokba esni.

0 Tovább

A kerékcsere ördögei

Hamarosan indul a 2011-es Forma-1-es szezon, az Ausztrál Nagydíj eseményeit olvasóink már megújult F1-es portálunkon követhetik nyomon. Miközben a pályán a pilóták igyekeznek minél gyorsabban körbeérni, a bokszokban villámkezű szerelők próbálják lefaragni a századmásodperceket a kerékcsere idejéből.

0 Tovább

babetta

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek