Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így kell felborítani egy tankot

Azt hinnénk, hogy egy tank egyszerűen sérthetetlen, csak félelmetes fegyverarzenállal lehet mozgásképtelenné tenni. Átmegy mindenen, ami az útjába akad.

Ehhez képest a katonáknak sikerült bebizonyítani, hogy egy tank sem sérthetetlen. Elég egy rossz felállás a szállító járműre, és máris kész a baj. Nézzék meg, hogyan nem szabad tankot vezetni!

0 Tovább

Bungee jumping autóval, konténerrel és medencével

Egyedi reklámkampányt eszelt ki a Chevrolet az Aveo tengerentúli változata, a Sonic számára. Nem elég, hogy sokkal kisebb, mint amihez arrafelé az autósok hozzászoktak, még csak nem is hazai, hanem koreai gyártmány, ezért mindent beleadnak, hogy a figyelem középpontjába kerüljön.

Legutóbb egy repülőgépből dobták ki ejtőernyővel, most pedig a beígért bungee jumping volt a soros. A mutatványhoz tíz sor konténert pakoltak egymásra, az így kapott torony tetejére tették a szerkezetet, amely segített lebillenteni az autót. A Sonic ezután meg sem állt az odakészített medencéig, belemártotta az orrát, majd a gumikötél visszarántotta a magasba.

0 Tovább

Így kell röhögve összetörni egy 50 milliós Aston Martint

A legtöbb ember egy balesettől teljesen kiborul, még akkor is, ha nem sérül meg. Ehhez képest a Roberto Ricci, az RRD (extrém sportokkal foglalkozó cég) tulajdonosa csak egy jót röhögött azon, hogy összetört egy Aston Martint. Úgy reagált, mintha éppen csak megkarcolta volna a körülbelül ötvenmillió forintos értéket képviselő Rapide-ot, miközben rommá törte, kiszakadt a jobboldali első és a hátsó futómű is.

Ricci csupán csak egy gyors kört hasítani a Rapide-dal, egy újságírónak próbálta szemléltetni, mennyire jól megy a 477 lóerős négyajtós kupé. Ezt kamerával fel is vették. Az olasz egy egyszerű balos kanyarban sajnos túllőtt a célon, rácsúszott a szalagkorlátra. A videón Ricci azt állítja, hogy véletlenül kapcsolta ki az ESP-t, mert ott van a Sport gomb mellett. Valójában ezt elég nehéz elhinni, hiszen az ESP gombot általában sokáig kell nyomni ahhoz, hogy kikapcsoljon.

0 Tovább

LED-es üzenőfal a hátsó szélvédőn

Egy fáradt autós nem tudott mit kezdeni a kreativitásával, és egy igen egyedi megoldás faragott az autójába.

A hátsó szélvédőbe berakott egy LED-es üzenőfalat, így közvetít fontos információkat a mögötte haladóknak. A bluetooth vezérlésű rendszer nem csak azt írja ki, hogy merre fog kanyarodni az autó, hanem azt is, ha lassabban fog menni, vagy arra kéri a mögötte haladót, hogy tartson nagyon követési távolságot. Nézzék meg, hogy működik!

0 Tovább

Ejtőernyős ugrás egy autóval

A Chevrolet igen különleges kampányt talált ki a Sonic népszerűsítésére Amerikában. Az Aveo amerikai megfelelője 2012-től mutatkozik be azon a piacon, ahol eddig kisautókra nem volt igény, ezért nagyon különleges dolgokkal próbálják megnyerni a vevőket.

Szakítottak a megszokott sémákkal, fiatalosabb, modernebb kampányt találtak ki. A Sonic-kal különböző mutatványokat teljesítenek a bungee jumpingtól az ejtőernyőzésig, majd az ezekről készült felvételeket feltöltik a videómegosztó oldalakra.

Itt az első bolondság: 27 kamerával felvették a Sonic ejtőernyős ugrását.

0 Tovább

Betolás helyett

Ha lemerült az akkumulátor, és a betolásra sincs esély, még akkor sincs minden veszve. Orosz fiatalok bemutatják, hogyan lehet beindítani egy Lada Samarát úgy, hogy kötelet tekernek az első kerekére, és megrántják.

Erre a trükkre természetesen fel kell készülni. Gyújtást kell adni, sebességbe kell tenni a váltót, és biztosan kell rögzíteni az autót, nehogy a kerekeire essen, és elinduljon, mert akkor futhatunk utána. Ha beindult a motor, gyorsan el kell engedni a kötelet, különben az autó oldalának csapódhatunk. Négynél több henger, vagy automatikus váltó esetén nem érdemes így próbálkozni.

 
szólj hozzá: Lada indítás kötéllel

0 Tovább

Vízre bocsátás közben süllyedt el egy kínai luxushajó

Emlékeznek még a hajógyárost alakító Louis de Funes arcára, amikor az 1968-as Felmondtam, jöjjön vissza! (Le petit baigneur) című vígjátékban hajója a vízre eresztés közben azzal a lendülettel el is süllyedt? Képzeljék el ugyanezt kínai szereplőkkel, akik nagyon is valóságosak, annyira, hogy a Közlekedési Minisztérium nevében 2,7 millió dollárt fizettek az SS Jiguang nevű luxushajóért.

0 Tovább

Esés közben fotózta le a traffipax a motorost

A svájci motoros valószínűleg megijedt a kamerától, annyira erősen fékezett, hogy leesett a motorról.

Svájcban nagyon komolyan veszik a sebességhatárokat, nagyon keményen büntetik a gyorshajtást. Az egész ország tele van sebességmérő dobozokkal, mindenki retteg tőlük.

A legutóbbi felvétel tanulsága szerint valaki túlzottan is, ugyanis egy Bern melletti traffipax úgy fotózott le egy motorost, hogy az már éppen leesett róla. A fiatalember túl gyorsan mehetett a 80 km/órás zónában, és későn vette észre a traffipax dobozt. Valószínűleg a hirtelen fékezés közben a hátsó fék blokkolt, majd a motort ledobta magáról az utazás. A híradás szerint 107 km/órával sikerült lefotózni a motorost, bár az nem derült ki egyértelműen, hogy ez a motor vagy az ember sebessége.

1 Tovább

Ken Block, Gymkhana-paródia

Már régóta számítani lehetett arra, hogy lesznek olyanok, akik megpróbálják kicsit kigúnyolni Ken Block híres Gymkhana mozijait. Az amerikai ralis fenegyerek látványos videói pénzt és költséget nem kímélve születnek meg, amivel nehéz versenyezni, ezért a paródia inkább a szegény gyerekek Gymkhanáját mutatja be.

0 Tovább

A világ legszerencsésebb kerékpárosa

Alighanem második születésnapjaként tartja már számon videón látható 29 éves román nő azt a napot, amikor egy karcolás nélkül megúszta, hogy elütötte kerékpározás közben egy teherautó Dambovita Racariban, egy Bukaresthez közeli településen.


szólj hozzá: A legszerencsésebb kerékpáros 

3 Tovább

Két őrült, egy autó és egy ugrókötél

"Egy kicsi mozgás mindenkinek kell". Testedzésre kiválóan alkalmas a klasszikus ugrókötél, főleg, ha ötméteres láncból készült és autók gyakorlatoznak vele. Egy amerikai ruhagyártó cég reklámfilmjében valósították meg a furcsa ötletet. Ilyen még a Verdákban sincs!

0 Tovább

Átugrotta a száguldó Lamborghinit

Nem tudni, hogy mi vette rá az alábbi videóban látható fiatalembert erre a produkcióra, az mindenestre tény, hogy jó reflexei vannak, csak kérdés, hogy meddig.

És extraként itt van egy hasonló témájú videó is, amely bemutatja, hogy miként kell átugrálni az álló, vagy haladó autókat, több-kevesebb sikerrel.



0 Tovább

Így ne mossunk Mercedest!

Meglehetősen sajátságos technikával és hozzáállással látott neki olasz rendszámú Mercedes CLS-ének lemosásához az alábbi videóban látható macedón úriember. Valószínűleg vagy nagyon összekoszolta valami az autó utasterét, vagy egyszerűen csak senki nem árulta el neki, hogy egy bőrüléses luxusautót nem úgy kell tisztítani, mint egy lovaskocsit, mindenestre rossz nézni az alábbi produkciót.



4 Tovább

Ámokfutás egy targoncával

Az angol férfi targoncát lopott, majd átgázolt mindenen. Egy defekt tudta csak megállítani, de így is több mint ötmillió forintos kárt okozott.

Az angliai Nottinghamshire faluban igen fura helyzettel szembesültek a rendőrök: egy férfi ellopott egy JCB targoncát, majd rombolásba kezdett. Steven Regan először „csak” kerítésen, kapukon, sövényen hajtott át, de később sajnos a helyi temető sírjai között is átgázolt. Az incidenst a rendőrségi helikopter rögzítette.

A gyanútlan járókelők szerencséjére a JCB valamelyik manővertől defektet kapott, így Regan kénytelen volt megállni. A 34 éves férfit kirángatták a targoncából, de így is körülbelül 15 ezer fontos, 5,2 millió forintos kárt okozott.

A férfit 4,5 év börtönre ítélték, mivel már egy sor más bűncselekményben is bűnösnek találták. Többek között ebben az évben már több mint 16 járművet lopott.

0 Tovább

Frontális ütközés egy rendőrautóval

Az alábbi videó – amit egy cseh rendőrautó biztonsági kamerája rögzített - akár egy oktatófilmnek is elmehetne, hogy miért nem szabad kanyarban előzni és miért életmentő a biztonsági öv használata. Ha a két cseh rendőr nem lett volna bekötve, valószínűleg mind a ketten lefejelik a szélvédőt, rosszabb esetben kirepülnek rajta. Az ütközés előtt állítólag arról beszélnek, hogy valami gond lehet az ABS-szel mert ég a műszerfalon a visszajelző lámpa, amit megerősít az ütközés előtti folyamatos gumicsikorgás.



2 Tovább

Párbajozó Ferrarik a sivatagban

A marketingben ma már szokássá vált az aktuális újdonságot sztárolni a régi, néhány évvel ezelőtt még lelkesen hirdetett termékkel szemben. A Ferrari a lehető legjobb módját találta meg, hogyan tiporja sárba saját, kultikussá vált gyártmányát: párbajt rendezett a vadonatú 599-es és a nyolcvanas évek ikonja, az utolsó vérbeli Ferrarinak tartott F40-es között. A végeredmény sejthető, bár az összehasonlítás egyáltalán nem állja meg a helyét.

Az F40-es egy végletekig lecsupaszított, kőkemény szupersportautó, az 599-es pedig egy luxusszínvonalú Gran Turismo, így teljesen más szempontoknak kell megfelelniük. A Ferrari szemszögéből persze csak előny, ha a sokkal több kütyüvel felszerelt, új modell még így is lenyomja a régit. A reklámfilmben legalábbis így történik, a kétkedőket pedig néhány adattal igyekeznek végleg meggyőzni az olaszok. A lényeg, hogy négy percen át lekötnek a pazar felvételek és a vérpezsdítő hangorkán.

0 Tovább

A világ leggyorsabb kanapéja - videó

Egy ausztrál magazin irodai összeállítása 163 km/órás sebességre volt képes a Sydney-i repülőtér kifutóján.

Az ausztrál Evolution Motorsport magazin igen egyedi ötlettel állt elő, meg akarták alkotni a világ leggyorsabb kanapéját. A siker érdekében az irodai összeállítást (asztal és kanapé) egy közös csővázhoz rögzítették, a hajtásról pedig egy Suzuki GSX 1400-as blokkja gondoskodott. A biztonságra kevésbé figyeltek, még egy biztonsági öv sem tartja a szerkezet vezetőjét, aki a kényelmes kanapé ellenére igen extrém helyzetben vezetett. A jobb légellenállás kedvéért az asztal oldalába lyukakat vágtak, de a díszeket mégis meghagyták az asztalon.

A rekordfelállítás végül sikerült: a kanapé a sydney-i repülőtér egyik kifutópályáján 163,12 km/órás sebességre volt képes, amivel bekerült a Guinness rekordok könyvébe. 

0 Tovább

babetta

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek