Lelepleződött az új Audi A6, amely Frank Martin, A szállító (The Transporter) sorozat főhősének következő autója lehet. Ha készül folytatás az autós akciófilmből Jason Statham karaktere talán A8 helyett megelégszik a felsőkategóriás limuzinnal is, hiszen a párosra már egy reklámkampányt is épített az Audi. A filmes időutazásnak is beváló reklámban az A6 fölényességét hangsúlyozták a konkurencia múltbeli modelljeivel szemben. Vajon megérte néhány másodperc szereplésért több, látszólag jó állapotú klasszikus autót összetörni?

Jason Stathamet ma már szinte mindenki a jó oldalán harcoló, hidegvérű alvilági sofőrrel azonosítja, aki szállítóként 2002-ben egy E38-as 7-es BMW bravúros vezetésével lopta be magát az autórajongók szívébe. A látványos kaszkadőrmutatványokkal telezsúfolt, klasszikus stílusú mozi az akcióhősök közé skatulyázta a Guy Ritchie rendezésében befutott Jason Stathamet, aki karakteres alakításával a 2000-es évek Bruce Willise kitüntető címet is elnyerte. Nem csupán az angol színész, a bajor limuzin is jó választás volt a szerepre, 2005-ben, a második rész forgatásakor egyiküket mégis leváltották a készítők.

A történet szerint a szállító autóját felrobbantják, az embercsempészektől megmentett lány kérdésére Statham pedig csak így válaszol: „veszek másikat”. Így is tett, de az új kedvenc már nem propellert, hanem négy karikát hordott az orrán. Chris Bangle 7-es sorozata legfeljebb a Játsz/ma (The Game) folytatásában válthatta volna az E38-ast Michael Douglas, a San Franciscó-i üzletember autójaként. Egy kőkemény akcióhőshöz bizonyára nem illettek volna a gömbölyded formák és a lágy vonalak, ezért a férfiasabb formavilágú Audi A8 lett a kiszemelt sztárautó. A folytatás legemlékezetesebb jelenetében Frank trükkösen megszabadul az autójára erősített bombától.

Mindenki döntse el, hogy szórakoztató vagy egyszerűen csak nevetséges ez a számítógéppel készített akció, az ötlet mindenesetre szellemes. A 2008-as harmadik film autós részeiben szinte már teljesen átvették az uralmat a számítógépes trükkök, és olyan képtelen megoldások, amelyeket talán még James Bond is megmosolyogna. Az Audinak azonban minden képkocka aranyat ér, így nem csodálkoznánk, ha a jobb filmekre érdemes Statham legközelebb már egy vadonatúj A6-ost vezetve állna bosszút a könyörtelen gengsztereken.