Napi csúszkálós videó

Népszerű "nevessünk a jégen pórul járt autósokon” sorozatunk újabb epizódja Colorado Springsben játszódik. Több mint nyolc perc, de még a vége felé is akad olyan vezető, aki majd megmutatja, hogy ő felmegy ott, ahol senki nem tudott.

3 Tovább

Az év vicces autós videói - válogatás

 

Idén is összegyűjtöttünk néhány szórakoztató vagy éppen tanulságos kisfilmet az autózásról és szűkebb környezetéről. Láthatunk mesteri parkolást, fékevesztett rendőröket, driftelő IFA-t és terepjárós kalandokat, melyekből kiderül, a siker legalább annyira múlik a sofőr képességein, mint a kiválasztott négykerekűn. Jó szórakozást!

Jut hely mindkettőnknek
Ki gondolta volna, hogy az autóvezetés akkor válik igazi kihívássá, amikor alig 4-5 kilométer/órás sebességgel próbálunk leparkolni? Minden évben bőséges a választék elhibázott manőverekből, idén azonban egy technikás kínai hölgy mutatja meg, hogyan lehet túljárni egy parkolóhely-bitorló eszén.

Kisautóval sem könnyű
Mit tegyünk, ha féltjük az autónkat? Tartsuk garázsban! Egy belga nyugdíjas passzentos helyet rendezett be szeretett Fiat Pandája számára, ahova még a kis minimálautóval sem egyszerű beállni, de mindenre van megoldás. A videóból az is kiderül, sohasem cserélné nagyobbra kedvencét, mert egy másik autó nem érné be 4-5 liter benzinnel.

Téli nehézségek
Jó néhány csúszós úton koccanós videót bemutattunk mi is a zord téli napokon. Az alábbi azonban több szempontból is újszerű.

Féktelen munkatempó
A nagy fogás reményében a rendőrök gyorsan a helyszínre siettek, és meg sem álltak a bejárati ajtóig. Lehet, hogy megérte volna elvesztegetni néhány másodpercet a kiszállással. Egy biztos, ilyen hamar még nem értek baleset helyszínére.

Azonnali garanciavesztés
Ha a szippantós IFA nem múlt volna el legalább húszéves, és a gyártója sem lenne két évtizede a múlté, sofőrje a téli móka után hiába próbálná érvényesíteni a garanciát. Ez bizony nem rendeltetésszerű, viszont a megszokottnál sokkal látványosabb használat.

Már minden világos
Olyan is van, aki arra használja a teherautóját, amire való. Ebből a videóból kiderül, miért gyártanak az oroszok akkora teherkocsikat, melyeknek a fülkéjéből át lehet mászni egy panelház tetejére. Farkasordító hideg, egy rakomány fa, egy patak és egy Ural, amely előtt nincs akadály. A fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás ebben a szakmában másodlagos.

A kelet az orránál fogva vezeti a nyugatot
Munka után jól esik egy kis kikapcsolódás, például egy terepjárós kalandtúra. Orosz gépek nélkül talán senki sem boldogulna errefelé.

Amikor az orrkamera sem segít
Láthattuk, hogy tőlünk északabbra nagy kultuszuk van a zord domborzati viszonyokat leküzdő nagyvasaknak. A Toyota Land Cruiser-klub rögtön el is vitte egy körre az új Pradót, melynek egyik jellegzetessége a bucka túloldalára is látó orrkamera. Ha azonban látszólag sík a terep, nincs szükség a kütyükre, élvezhetjük a hatalmas pocsolyákat. Ekkorára azonban a sofőr sem számított.

1 Tovább

Tévhit: idős hölgytől érdemes autót venni

Ki ne hallott volna már olyan történetet barátjától, ismerősétől, hogy nagy vételt csinált, amikor egy idős hölgytől/úrtól vett egy garázsban tartott, kizárólag telekjárásra és bevásárlásra használt autót, vezetett szervizkönyvvel és mindössze néhány apróbb karcos sérüléssel, mert ugye „parkolni sohasem tudott szegény uram”. Erre a „legendára” épült az alábbi holland Volkswagen-reklám is, amely egy meseszerű szituációt dolgoz fel: csilivili piros Golf, idős néni a szervizkönyvvel a kezében és egy autókhoz értő haver, aki mindent rendben talál. Van azonban egy bökkenő, amit a reklám utolsó mondta remekül össze is foglal: nem minden öreg néni olyan megbízható mint egy Golf.


szólj hozzá: Kitől ne vegyünk autót?

0 Tovább

Rombolt a megcsúszott hókotró

A neten meglehetősen népszerűek a téli utakon tehetetlenül csúszkáló autókat bemutató videók, így valószínűleg a fenti gyöngyszem is nagy karriert fog befutni. A feltehetően telefonnal és Svájcban rögzített videó sajátossága, hogy eredeti feltöltője egy kellemes zongorakíséretet tett mellé, ami érdekes aláfestést ad a lejtőn szánkázó járművek piruettjeihez.

0 Tovább

Ellenreklám Audi módra

Audi 5000 hirdetés egy amerikai magazinból

Vadonatúj reklámkampányában a Kizashi legnevesebb kategóriatársaival szembeni fölényét hangsúlyozza a Suzuki. Hogy mennyire szimpatikus módszer saját hirdetésünkben lejáratni a konkurenseket, arról a marketinges szakirodalomban több száz oldalnyi elemzést olvashatunk, a gyártók azonban mindent megtesznek, hogy újdonságuk felkeltse a vevők érdeklődését. Még a Suzukinál is lelkesebb volt a Nissan, amikor a Porsche Caymant értékelte le a 370Z-vel szemben, sőt több alkalommal is megpróbálta látványosan megdönteni a 911-es Nürburgring Nordschleifén mért köridejét csúcsmodelljével, a GT-R-rel.

0 Tovább

babetta

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek