A fenegyerek új játéka

Chris Burden, az extrém performanszairól híres kaliforniai művész világhoz és autókhoz fűződő viszonyáról minden tanulmánynál többet mond 1974-es, "Trans-fixed" című alkotása. A vakmerő Burden szó szerint megfeszíttette magát egy Volkswagen Bogár hátán, kezeit a tetőhöz szögezték, majd meztelen felsőtesttel végigfeküdt a gömbölyded karosszérián. Az igazi önkínzás azonban csak ezután következett, a Bogarat leparkolták egy garázsban, majd két percen keresztül padlógázon járatták.

0 Tovább

Így kell kisautót reklámozni

Megkezdte amerikai karrierjét a Fiat 500-as, már az első reklámfilmet is levetítették. A kisfilmben azonban alig látható az autó, helyét átvették a vevőkör életstílusát bemutató képkockák, de nem volt ez mindig így.

Bízom a marketingesek ítélőképességében, de a magam részéről szívesebben néznék ma is olyan reklámokat, mint amit 1976-ban a Renault 5-ösnek készítettek szintén az amerikai piacra lépés alkalmából. A francia Rabbitként, azaz Golfként bevezetett, LeCarnak átkeresztelt kisautót elvitték San Franciscóba, hogy egy igazán látványos anyagot forgassanak vele. Van itt minden, hatalmas csőrös kamionok, Harley Davidsonok, tepsi rendőrautók, villamosok, és ami a lényeg, elképesztően meredek utcák, melyek már önmagukban garanciát jelentenek a mókára. Vidám zene, francia mondatok, kézifékes forduló és repülő Renault 5-ös Amerikának.

0 Tovább

babetta

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek