Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ugratva előztek egy roncsderbin

Augusztus 22-én egy kanadai roncsderbin érdekes módját választotta az egyik résztvevő az előzésnek: egyszerűen átugratott versenyzőtársa fölött, és a motorháztetőn landolva elé került.



Valószínűleg nagyon meglepődhetett az előzött versenyző, mert az incidens után az egyszerű balkanyart is alig tudta bevenni alig felismerhető Honda Civicjével. Az előző autó típusát még nehezebb kitalálni, de nem is ez a lényeg, hanem vezetőjének szenzációs - és jó adag szerencsével végrehajtott - manővere.

0 Tovább

Iskolabusz 587 km/órás végsebességgel

Egészen gyors sárga iskolabuszt épített egy sebességrajongó az Egyesült Államokban, természetesen nem dízelmotorral.

Fotó: Jim Miller

 



General Electric J-79 gyártmányú repülőgépmotor hajtja a rekorder buszt, méghozzá egy F4-es Phantom Fighter típusú harci gépé. A jármű fogyasztása is kirívó: 400 méteren használja el a teljes tartálynyi - bő 600 liter - üzemanyagot. Környezetbarátnak sem mondható, mivel 27 méteres lángcsóva lövell ki hátuljából, és hatalmas füstfelhőt hagy maga után.

Fotó: Jim Miller

A busz az indianapolisi Paul Stender alkotása. Régi, elhasznált iskolabusz volt, amikor a 43 éves férfi megvette. Az alvázat és a karosszériát is jócskán módosítania kellett, hogy a jármű bírja a sebességet. Végül csupán 5 százaléknyi maradt meg az eredetiből: a végeredmény a felhasznált fémek alapján inkább repülőnek mondható.

Fotó: Jim Miller



Stender egyébként kizárólag önerőből tanulta meg a járműépítés és szerelés csínját-bínját. Egy farmon nőtt fel, és ki nem állhatta az iskolát meg az iskolabusz lassú döcögését.

"Azt hiszem, ez a bosszúm érte. Most végre a kedvemre való tempóval száguldhatok" - idézte Stendert a The Daily Telegraph című brit lap.

0 Tovább

VW Bogár formájú ház épült Ausztriában

Végre egy olyan autó, amelyben el lehet lakni, sőt a lakóház után Bogár formájú étterem is épült.



A történet jó tíz éve kezdődött, amikor a természetvédelmi övezet mellett fekvő, Salzburg melletti Gnigl egyik házát átalakíttatták a lakói. Markus Voglreiter építészt azzal a bolond ötlettel keresték meg, hogy a hetvenes években épült, teljesen hagyományos kinézetű ház felújítását úgy végezze le, hogy az egy autót mintázzon, sőt nem is akármilyet, lehetőleg .

2003-ra készült el a Bogár-ház, és akkora sikert értek el vele, hogy építettek egy 1,6 millió eurós nagyobbat, amelyet étteremnek rendeztek be. Az olyan részletek, mint a lámpa alakú ablak és a rugó formájú tartóoszlopok sem teljesen öncélúak, hiszen a környezetbarát kialakítással jelentős mennyiségű energiát tudnak megspórolni.

Forrás: [origo]

Nézzen meg még több képet a Bogár alakú házról a galériában!

0 Tovább

Bukósisak nélkül motorozott Putyin

Vlagyimir Putyin egy ukrajnai motoros találkozóra látogatott a hétvégén, ahol egyebek mellett a biztonságos motorozásról is szónokolt az odalátogató több mint ötezer résztvevőnek. Ennek némileg ellentmond, hogy mindezek után az orosz kormányfő bukósisak nélkül fotóztatta magát motorozás közben, igaz nagy baja nem eshetett volna, hiszen az a Harley, amin pózolt háromkerekű volt.

Fotó: AFP/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO



A találkozóra összegyűlt motorosok hatalmas ovációban részesítették az orosz vezetőt, aki a motort "a legdemokratikusabb közlekedési eszköznek" nevezte, és elmondta, hogy nagyrabecsüli a motorosok "szabad lelkét". Ugyanakkor felszólította őket, hogy közös erővel népszerűsítsék a biztonságos vezetést.

0 Tovább

A tíz legjobb ugratás a Citroën WRC-ktől

Jövő hétvégén kezdődik a Finn-rali, amely elsősorban az ugratóiról nevezetes. Kedvcsinálónak a Citroën összeszedte az elmúlt évek leglátványosabb felvételeit Sébastien Loeb és csapattársai repüléseiről.

Forrás: Citroën

2010, Törökország, Sébastien Ogier
Kattintson a képre a galéria megnyitásához!



Idén áprilisban, Törökországban a francia hatszoros világbajnok 85 métereset ugratott a Ballica gyorsaságin, amely után ezt nyilatkozta: "Káprázatos érzés volt több másodpercig úszni a levegőben. Egy pillanatra sem gondoltuk, hogy ilyen messzire repülünk majd."

Ezzel az ugratással nem hivatalosan át is vette a rekordot Travis Pastranától, aki szilveszterkor, egy megrendezett bemutatón ugratott 82 métereset Subarujával.

A tíz citroënes felvétel nem egy szezonban készült, találhatók köztük képek Új-Zélandról, Svédországból, Norvégiából, Olaszországból és természetesen Finnországból is.

0 Tovább

babetta

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek