Tudjuk, hogy sok év folyamatos értékvesztése után lassan elindul felfelé az öreg járművek ára, de egy közel negyvenéves Camarónak még kell pár évszázad, hogy 250 ezer dollárt érjen. Persze aki vissza akarja és tudja vásárolni egykori kedvencét, most is megad érte ennyit.

Forrás: MTI



John Schnatter legalábbis egészen biztos. 1983-ban adta el 1971-es Chevrolet Camaro Z28-asát, hogy megmenthesse apja Mick's Lounge nevű fogadóját. A kocsiért kapott pénzből 1600 dollárért használt éttermi felszereléseket vett, és a bár mögött pizzasütésbe kezdett.

Egy évvel később nyitotta meg első saját éttermét. Nem ebből az egy vendéglátóipari egységből sikerült megvásárolnia a Camaro mögött látható, meglehetősen tágasnak tűnő otthont (ez John háza), hanem a Papa John's Pizza nevű franchise-hálózatból, amely ma több mint háromezer étteremből áll világszerte.

Schnatter élete azonban nem volt teljes egykori autója nélkül, ezért 250 ezer dollárt, mai árfolyamon számolva mintegy 47 millió forintot ajánlott fel annak, aki megtalálja a kocsit. A flatwoodsi Jeff Robinson megtalálta, így két embernek biztosan nagy boldogságot szerzett az aranyszínű Camaro.