Minden eddiginél nagyobb sebességet ígér egy keréken egy új magyar találmány. Külföldre szánják.

Forrás: [origo]



Már gyártják annak a magyar találmánynak az első darabjait, mely megreformálhatja az egykerekűek piacát. Az eddig Magyarországon leginkább cirkuszokban látott, kisebb sebességre képes egykerekűek mellett a Huni-Rex azok igényeit szolgálja ki, akik egy, a biciklinél kisebb, kompakt eszközzel szeretnének nagy sebességet elérni, és elég kitartóak ahhoz, hogy az újfajta városi közlekedési eszközzel megtanuljanak biztonságosan haladni.

A Huni-Rex elsődleges megkülönböztető jegye, hogy áttételes a hajtása, melynek köszönhetően egy hajtásra háromszor akkora távolságot képes megtenni, mint hagyományos társai. A termék technológiai- és formatervezői nagy figyelmet fordítottak a biztonságra, így a nagyobb sebesség miatt a Huni-Rex a legmodernebb technológiájú fékeket kapta.

Forrás: [origo]

A feltaláló szerint elsődleges célpiacnak az Egyesült Államok, Kína és Japán számít, ezekben az országokban nagy hagyománya van az egykerekűzésnek. Bízik benne, hogy sikerül Magyarországon is népszerűsíteni, várhatóan 2010 szeptemberében kerül a hazai boltokba, 400 euró (110 ezer forint) körüli áron.