Amikor valahonnan hangos zene szól, és a környéken egy gombostűt sem lehet leejteni, akkor biztos, hogy egy világsztár van a közelben. Így volt ez a Seatnál is, ahol James Muir, a Mazdától tavaly igazolt új vezérigazgató hívta be a Shakirát a színpadra. A szőke énekesnő élőben is megnyerő egyéniség, a spanyol autókról ugyan láthatóan nem tud túl sokat, de nem is ezért volt itt, hanem azért, hogy alapítványát megismertesse az emberekkel.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!




Már 15 éve működik Kolumbiában a szegény gyerekek oktatását támogató Barefoot Foundation, és már egy ideje a Seat is szponzorálja. Rövid beszéde után Shakira előadta azt az új számát, amelynek a refrénje az, hogy ő egy cigány, eközben a fotósok a szomszéd standon álló, jobb sorsra érdemes Subaru Impreza WRX Sti-re felkapaszkodva próbálták lefényképezni, a hatalmas tömeg miatt kevés sikerrel.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Alig jutott figyelem a Seat tanulmányautójára, az elektromos IBE-re, amely egy tisztán elektromos hajtású lapos, háromajtós autó. Motorja 68 lóerős, de időlegesen 102 lóerőt is le tud adni. A 2+2 üléses, 3,78 méter hosszú IBE végsebessége 160 km/óra, hatótávolsága 130 kilométer. Tömege mindössze 1000 kiló, így viszonylag fürge, 0-100 km/órára 9,4 másodperc alatt gyorsul. Formája nem olyan különleges, hogy ne lehetne gyártani, talán így fog kinézni az első elektromos Seat. Beleülni sajnos nem lehetett, létezhet, hogy nem is működőképes, mert az ablakokat is lesötétítették, ahogy anno a luxusautó-show-n az ál-Maybachot.

A stand másik újdonsága az Ibiza kombi, az ST volt. Hátulja úgy néz ki, mintha egy kicsinyített Audi A6 Avantot látnánk, a hátsó túlnyúlás 18 centiméterrel több, mint az ötajtós verziónál. Kisautómércével nagynak számít a 430 literes csomagtartója, az 1,2-es TSI motorral tehát nagyon jó ajánlat lesz kispénzű családoknak.