Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Levélben kérte a kerékbilincs leszedését, megúszta a büntetést

Az e-mailekre nem reagált a Ferencvárosi Közterület-felügyelet, amelynek munkatársai végül több telefonhívás után vették le a bilincset az autóról közel 18 órával az első bejelentés után, de erről sem értesítették a tulajdonost. Érdekesz sztori következik.

0 Tovább

Tilosban parkolva büntetnek a tilosban parkolásért a közteresek

Szinte idilli a Lágymányosi híd budai lábánál elterülő Infopark: nagy tér, zöld park, szökőkút, drága kávézók, és persze modern irodák, rengeteg mélygarázs-parkolóhellyel. Amelyek bérleti díja – az irodákéhoz hasonlóan – horribilis összeg, középvezetőtől lefelé nem is igen fizetik a cégek alkalmazottaiknak, így aztán mindenki úgy és ott próbál parkolni, ahol tud.

Ha az épületek közötti díszburkolaton, akkor megbüntetik. Ha a Budafoki út felé tartó közúton, szabályosan, akkor jó eséllyel letöri a tükrét valami nagyobb jármű – ahogy az történt már sokszor. Ha ettől félve két kerékkel feláll a padkára, akkor megbüntetik. Szerencsére az ELTE új épületeinél rengeteg a szabadtéri parkolóhely – csakhogy az egyetem ezt nemrég sorompóval lezáratta dolgozói és diákjai számára. Az Infopark üzemeltetője ezzel párhuzamosan úgy döntött, ő is lezárja a vendégparkolót, és körlevélben hívta fel az infoparkiak figyelmét kiváltságos helyzetükre, hogy a város belsőbb részeivel szemben itt ingyenes parkolás.  

Ha valaki tízperceken át sem talál szabályos parkolóhelyet, miközben már rég a számítógépe előtt kellene görnyednie, könnyen rossz útra léphet, és padkára, utcasarokra állhat. Az újbudai közterület-felügyelet piros Nissan Note-ja napi rendszerességgel megjelenik, és lecsap a renitensekre, csak úgy szórják a 30 ezres büntetéseket.

Távol áll tőlünk a szegény dolgozóról kialakított képet szembeállítani a gonosz hatóságéval. A közterületesek dolga sem könnyű: szabályos parkolóhelyet például ők sem mindig találnak.

2 Tovább

babetta

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek