Nem véletlenül hívják Zöld Pokolnak a németországi Nordschleifét, hiszen rengeteg autós és motoros járt már ott pórul. Íme az idei válogatás.

Minden versenyzési ambíciót dédelgető autós és motoros álma, hogy legalább egyszer menjen egy kört a híres Nordschleifén, amit nem véletlenül nevezett 1968-ban Jackie Stewart a Zöld Pokolnak, hiszen mind a járművet, mind a pilótát alaposan próbára teszi. A több mint 20 kilométeres – helyenként igen rosszminőségű – pálya erdőkkel borított dombok között kanyarog és hivatalosan közútnak minősül, így akinek bármilyen érvényes forgalmival rendelkező járgánya van a birtokában, elvileg mehet rajta, persze csak ha kifizeti a különböző turnusokba szóló belépőt.

Így fordulhat elő, hogy egymást érik a Golf GTI-k és az M-es BMW-k, amelyek között 911-esek, Ferrarik és motorosok repkednek. Autógyárak is előszeretettel választják ezt a helyet prototípusaik tesztelésére és finomhangolására, ugyanis a 20,8 kilométer hosszú pálya minősége olyan, mint egy átlagos közúté, és a 154 kanyar alatt gyakorlatilag minden kiderül egy autó képességeiről. A változatos aszfaltminőség és a megjegyezhetetlenül sok kanyar azonban veszélyeket is rejt, amit az alábbi videók is bizonyítanak, ugyanis bukótér alig van, így ha valaki hibázik, pillanatokon belül a szalagkorlátban találhatja magát.