A Mazda a tavalyi sikeres MX-5 Open Race rendezvénye után – ahol a magyar újságíró-csapat a dobogó harmadik fokára állhatott fel – idén Svédországba invitálta meg az autóversenyzés híveit, a 2011. február 21-24. között zajló MX-5 Ice Race-re.

A versenyen összesen 20 darab, versenyre alakított MX-5 vesz részt, szöges gumikkal felszerelve. Az autók egy majd 5 kilométeres pályán küzdenek meg egymással, négy órán keresztül.

Az MX-5-öket 26 résztvevő ország képviselőiből álló csapatok fogják vezetni. A csapattagok között versenytapasztalatokkal rendelkező autós újságírók éppúgy megtalálhatóak lesznek, mint azok a TV-nézők, márka-rajongók és újságolvasók, akik nyereményjátékokon nyerték el a részvétel jogát. Magyarországot az [origo] színeiben Vida János, a Totalcartól pedig Vályi István képviseli.

A svédországi Åre városában zajló, négynapos program két intenzív szabadedzésből, egy (a pole pozíció és a rajtsorrend megállapítására szervezett) időmérő edzésből, valamint magából a két futamra osztott versenyből áll. Az nyer, aki adott benzinmennyiséggel a legtöbb kört tudta megtenni a pályán.