Egy egész modellpalettára való autót importál Amerikából a Lancia, jövőre már a Chrysler 200 olasz változata is kapható lesz. Piaci bevezetésekor ismét egy klasszikus név felélesztésével gondoskodnak róla, hogy az amerikai ízlés és stílus szerint tervezett autó közvetítsen valamit
a márka múltjából. Ezúttal a kevésbé ismert Flavia név került elő, amely a Lancia első nagy limuzinja volt. Prototípusát 1960-ban mutatták be a Torinói Autószalonon.

Az 1961-ben gyártásba került négyajtós első kerekeit 1,5 literes alumínium bokszermotor hajtotta, kettős keresztlengőkaros futómű tartotta az úton, négy tárcsafék lassította. Pininfarina kupét és kabriót is készített belőle. Az 1975-ben bemutatott „Mark il poliziotto spara per primo” (Mark, a zsaru, aki előbb lő, aztán kérdez) című olasz krimi autós üldözésében a főszereplő egy Flavia kupéval menekülő bűnöző nyomába ered. Rendőrségi Giulia helyett egy elkobzott Giulia Sprint GT segít utolérni a Genovát felforgató Flaviát. Üvöltő motorok, csikorgó gumik, valódi kaszkadőrjelenetek és olasz autók minden mennyiségben.