Amerikai piacos Heteseket használtak a forgatáson, az első rendszámtartó tengerentúli szabványméret. A mű német tábla az eredeti Aston Martin DB5 rendszámára utal

1995-ös visszatérésekor kisebb botrányt kavart, amikor James Bond, a cipőfűzőjétől a mandzsettagombjáig brit titkos ügynök alá nem Aston Martint, még csak nem is Lotust, hanem egy BMW-t tolt a kütyükért felelős Q. Az Aranyszem (GoldenEye) vetítésén a háború emlékére érzékeny angol nézőknek a márkaválasztás, a Bond autók rajongóinak pedig a Z3 alig néhány perces szereplése okozott csalódást, cserébe a film elején a sorozat leghíresebb kocsija, az 1964-es Aston Martin DB5 egy Ferrari F355-tel fogócskázik a szerpentinen.

Látványos volt a szponzorok jelenléte az Aranyszemben. A sztárautót ezúttal a BMW, a távirányítóként is használható mobilt az Ericsson adta.

A bajorok még két filmben segítették egy-egy új autóval Bond munkáját. 1997-ben, a Holnap markában (Tomorrow Never Dies) elején ismét feltűnt a DB5, de ezúttal belevaló üldözést forgattak több mint egy tucat E38-as 750i felhasználásával. Bond mobiljának érintőpaneljével távirányíthatta a szokásos kütyükkel felszerelt autót. A rövid, de látványos és eseménydús jelenetben Pierce Brosnan nem is ült a kormány mögé, végig a hátsó ülésről vezette a Hetest.

Itt bújt el a kaszkadőr a külső felvételek forgatása közben. Néhány jelenetben látszanak a kamerával felszerelt visszapillantók

A német parkolóházban játszódó jelenethez alaposan átépítették az autókat. Távirányítás helyett egy rejtett vezetőülés került a hátsó sorba, hátra vezetett kormánnyal és a külső tükrökbe épített kamerákkal, melyeknek képét a kaszkadőr egy monitoron látta maga előtt. Tucatnyi felvételből vágták össze az akciót, amely olyan hatást kelt, mintha Bond maga irányítaná a sportlimuzint.

Bondnak a világ minden táján akadnak rajongói. Egy kínai feltaláló, An Jiaxuan biztosan ott ült a fenti rész premier előtti vetítésén. Az elektronikai zseni hobbija a távirányítás. Otthonában szinte már minden háztartási eszköz működtethető távolról is egy Nokia C7 Smartphone-on keresztül. A légkondicionáló átalakítása után nekilátott, hogy megvalósítsa, amire még a filmesek sem voltak képesek tizenhárom évvel ezelőtt. Húsz nap alatt átépített egy valódi BMW-t. Vajon a következő egy repülőgép lesz?