Az új Volkswagen Amarokkal akár egy hatalmas gyárkéményt is lerombolhatunk - legalábbis a pickup angliai reklámja alapján.

A Volkswagen rendhagyó módját választotta az új modell erejének demonstrálására: egy elhagyott gyárépületben négy Amarok döntött le egy közel hetven méter magas, 140 tonnás kéményt. Ezt a munkát „normális esetben” egy negyven tonnás munkagép végzi.


Nézze meg videón a bontást!

A kísérlet előtt mérnökök, és bontási szakemberek is hosszasan vizsgálták az Amarokot, hogy megvan-e a kellő ereje egy ilyen feladat végrehajtásához.

Természetesen korábban lángvágóval kicsit meglazították a kémény alapját, ám komoly változtatások nem történtek, a kémény még így is stabilan állt. Ezután kezdődhetett a „bontás”.

Arra is felkészültek, ha valami nem stimmelne, a négy pickuphoz ezért a pilóták biztonsága érdekében egy 200 méteres „önkioldó” vontatókábelt rögzítettek, ezután következett a kémény „összekötése” az autókkal. Amikor minden készen állt, a négy gyári állapotú, 160 lóerős, 2 literes TDI motoros autó elindult, és könnyűszerrel ledöntötte a kéményt.