Még több meztelen nő a 2011-es Pirelli naptárban

A görög mitológiára épülő idei naptár képeit Karl Lagerfeld készítette, aki férfiakat is beválogatott az aktmodellek közé. A képsorozat ezúttal sem tartalmaz egyetlen autót vagy gumiabroncsot sem, mégis egész évre elegendő néznivalót biztosít a Pirelli vásárlóközönségének. Újításként idén először a női vezetőkre is gondoltak.


(További 35 lenge öltözetű nő és férfi fotójáért kattintson a képre!)

0 Tovább

Illegális autóversenyek Párizsban

Egy francia kaszkadőrcsapat, a Stuntattitude újabb videóval jelentkezett, a Ring Race-ben Párizs utcáin száguld egy Porsche 911 GT3 és egy Lamborghini Gallardo Superleggera. Valószínűleg nem kérték ki a rendőrség előzetes engedélyét a forgatáshoz, mivel a hömpölygő esti forgalomban vették föl a látványos jelenteket, és láthatóan a sebességkorlátozásokat sem tartották tiszteletben.

Profi munkának tűnik a rövidfilm, alaposan megtervezték az útvonalat, a helyszíneket a Stuntattitude emberei biztosították a forgatáson. Még egy egykerekező sportmotor is feltűnik a film közepe táján, ami természetesen nem a véletlen műve. A sofőrök sem ma kezdték a szakmát, Nicolas Navarro és Julien Piquet láthatóan könnyen zabolázta meg a 435 illetve az 570 lóerős autócsodákat, még a macskaköves utcákon is.

A francia fővárosban már 1976-ban is készült egy híres rövidfilm, a C’était un Rendezvous (Randevú volt), amelyben egy Mercedes-Benz 450SEL 6.9 száguldozik a kihalt utcákon. Ezt a nyolcperces filmet a cannes-i aranypálmás, és kétszeres Oscar-díjas Claude Lelouch rendezte. Lelouch vonzalma a száguldáshoz nem csak emiatt a filmje miatt nyilvánvaló, forgatott már korábban a Le Mans-ról és a Tour de France-ról is.

A C’était un Rendezvous-ban tulajdonképpen semmi mást nem csinált, csak egy giroszkópos kamerát rögzített Mercedes-Benz SEL450 6.9-esének orrára, és felvette a száguldást a Porte Dauphine-től a Sacré-Coeurig. Alkalmasabb autót nehezen találhatott volna, mivel a Mercedes korának egyik leggyorsabb limuzinjának számított 225 km/órás végsebességével és 7,6 másodperces gyorsulásával, még önzáró differenciálmű is volt benne. Acél helyett a Citroëntől beszerzett hidropnumatikus felfüggesztéseket alkalmaztak benne, ami miatt alig rázkódott a kamera.

Lelouch annyit módosított a filmen, hogy a Mercedes 286 lóerős V8-asa helyett saját, V12-es motorú Ferrari 275 GTB-jének a hangját keverte rá a végső változatra. Hallható is, hogy nem a Mercedes háromfokozatú automatája váltogat, ennél sokkal többször váltanak sebességet, és gázfröccsöket is adnak visszaváltáskor. Valószínűleg egy augusztusi vasárnapon, hajnalban vették fel a filmet, a forgalom ugyanis láthatóan nagyon gyér volt a francia fővárosban. Nem tudni, ki vezette az autót, egyesek szerint egy Forma-1-es pilóta, mások szerint maga Lelouch. A rendező azt állította, hogy a végsebességét is elérte egyes szakaszokon a Mercedes, de elemzők megállapították, hogy legfeljebb 140 km/órával haladhatott, a tíz kilométeres távon az átlagsebessége 77 km/órára jött ki.

1 Tovább

Nascar taxi Chicagóban

A megdöbbentő reklámrendezvények szervezésében élenjáró Red Bull legújabb őrült ötlete a Nascar taxi. Scott Speed egy napon át fuvarozta az utasokat Chicago utcáin. Egy 750 lóerős 5,8 literes V8-as versenyautó bármilyen környezetben felejthetetlen élményt nyújt, a lassan andalgó belvárosi forgalomban, a felhőkarcolók tövében azonban egészen más hatást kelt, mint nyílt terepen.

0 Tovább

Jason Statham új kedvence?

Lelepleződött az új Audi A6, amely Frank Martin, A szállító (The Transporter) sorozat főhősének következő autója lehet. Ha készül folytatás az autós akciófilmből Jason Statham karaktere talán A8 helyett megelégszik a felsőkategóriás limuzinnal is, hiszen a párosra már egy reklámkampányt is épített az Audi. A filmes időutazásnak is beváló reklámban az A6 fölényességét hangsúlyozták a konkurencia múltbeli modelljeivel szemben. Vajon megérte néhány másodperc szereplésért több, látszólag jó állapotú klasszikus autót összetörni?

0 Tovább

Nagyon különleges parkolás

Nem borít fel több szemetest, nem tesz több kárt kollégáiban, nem okoz percek alatt tömegkatasztrófát és nem szerez több felhőtlen pillanatot a rajongóknak Frank Drebin, vagyis a kétbalkezes hadnagyot felejthetetlenül alakító Leslie Nielsen. A 84 éves korában elhunyt színészről egy filmrészlettel emlékezünk, melyben vezetői tudásáról, gyors reflexeiről és problémamegoldó képességéről is meggyőzi a nézőket. A komoly filmes és televíziós szerepei ellenére komikus színészként elkönyvelt Nielsen, a számtalan galibát okozó, de mindig magabiztos Frank Drebin hadnagyként lett széles körben ismert.

0 Tovább

babetta

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek